Covoare Antice

Închidere filtru

Care este prețul pe care îl cereți?

Alegeți forma dvs.

Alegeți dimensiunea dvs.

Alegeți dimensiunea dvs.

Alegeți dimensiunea dvs.

Alegeți dimensiunea dvs.

Alegeți dimensiunea dvs.

Afișați filtrele
Länge de la până la
Breite de la până la
Preis de la până la

241 Covoare găsite

7 de la 7
Pentru filtrare nu s-a găsit niciun rezultat!
50
Covor Sarouk 150 x 110 Sarouk
109 x 148
11.325 RON 5.677 RON
7 de la 7
Covoare Antice

Ce este un covor antic?

Covoarele antice sunt covoare care au cel puțin 100 de ani vechime. În plus, grămada și urzeala covorului trebuie să fie în stare bună pentru vârsta sa. Covoarele antice conțin adesea modele sau culori care nu mai sunt țesute astăzi. Ele transmit adesea valori culturale și captează vizual spiritul istoric al vremii. Prin intermediul covoarelor antice, accesul la istoria Asiei Centrale este posibil și contribuie la o înțelegere cuprinzătoare. Arta covoarelor din Asia Centrală este comparabilă cu pictura europeană.

Regiunile de origine ale covoarelor antice

Covoarele antice au fost înnodate în diferite regiuni culturale și, prin urmare, diferă uneori foarte clar unele de altele. Am rezumat mai jos cele mai importante regiuni:

Persia/Iran: Din Persia există multe proveniențe și orașe în care covoarele au fost înnodate manual timp de secole și uneori chiar de milenii. Astăzi sunt cunoscute în special covoarele americane Sarough, covoarele de palat din Kirman, precum și din alte orașe precum Tabriz, Isfahan și Teheran.

Sudul Rusiei/Caucaz: Arta țesutului de covoare a luat naștere în sudul Rusiei în urmă cu câteva mii de ani. Deosebit de faimos este covorul Pasyryk, descoperit în 1947, care are o vechime de aproape 2500 de ani. Varietatea covoarelor din această regiune este copleșitoare, iar micile diferențe în ceea ce privește modelul, culoarea sau înnodarea pot fi distinse și clasificate doar de către experți absolut. În general, covoarele din zona din sudul Rusiei și din Caucaz sunt decorate cu modele geometrice și, uneori, cu modele foarte fine și foarte colorate. Cele mai cunoscute astăzi sunt covoarele antice din Bukhara, din Munții Kauskasus și din Turkmenii din Asia Centrală. Pe lângă covoare, există, de asemenea, kilims antice țesute manual, care au la rândul lor o vechime de peste 100 de ani.

Anatolia/Turcia: Ca o legătură între Orient și Occident, Turcia a fost cel mai important centru comercial pentru covoarele înnodate manual. În apropiere de orașul Istanbul, orașul Hereke, în special, și-a făcut un renume în întreaga lume, deoarece aici sunt înnodate cele mai fine și de cea mai bună calitate covoare de mătase din lume. Covoarele vechi și antice din Hereke sunt neprețuite și rarități absolute. Covoarele antice Kaiseri și kilims vechi din Anatolia sunt, de asemenea, comercializate la prețuri ridicate în prezent.

Afganistan: Afganistanul are o tradiție de țesut foarte veche, care nu a fost inițial destinată comerțului. Covoarele și kilims afgane antice sunt foarte rare și foarte căutate de colecționari. În special covorul antic afgan de mătase este ceva foarte special și greu de găsit.

China și Tibet: Covoarele antice din Tibet și China sunt înnodate din mătase și lână excelente. În special covoarele antice din Beijing și Tianjin sunt în mare parte relativ simple și decorate cu câteva modele clasice.

India: Țesutul covoarelor a ajuns în India odată cu Imperiul Mughal în secolul al XVI-lea. Cei mai buni țesători persani au fost angajați pentru a țese covoare mari de palat în orașul Agra. Aceste covoare antice din Agra sunt foarte rare astăzi și valorează o avere.

Covoarele antice ca investiție

Covoarele antice corespunzătoare pot fi o investiție bună, deoarece covoarele bine conservate de la începutul secolului XX devin din ce în ce mai rare. Pentru aceasta, însă, trebuie să se cunoască foarte bine covoarele antice. În caz contrar, ar trebui să solicitați sfatul unui expert atunci când cumpărați un covor antic.

Cumpărați un covor antic de la Rugway

Vă oferim o gamă largă de covoare antice din care puteți alege. De asemenea, suntem bucuroși să vă ajutăm cu expertiza noastră. Dacă aveți o solicitare pentru un covor antic pe care nu îl avem în prezent în stoc, nu ezitați să ne contactați. Cu ajutorul rețelei noastre, suntem siguri că vom putea găsi un covor potrivit pentru dumneavoastră. Atunci când cumpărați un covor antic, puteți, de asemenea, să vă folosiți de politica noastră de returnare de 30 de zile. Oferim, de asemenea, transport gratuit de returnare.

Cele mai populare categorii ale noastre

Covoare Tabriz Covoare Nain Covoare Sarough
Covoare Bijar Covoare Isfahan Keshan Covoare
Kirman Covoare Covoare Mir Covoare Heriz
Covoare Moud Covoare Loribaft Covoare Kashmir
Covoare Hereke Covoare Ghom Covoare Farahan
Covoare Bakhtiar Covoare Senneh Covoare Baluch
Covoare Kazak Covoare din Anatolia
Ultimele vizualizate
Rugway Store

Aveți nevoie de un sfat?

Vizitați-ne în Speicherstadt din Hamburg!

sau sunați la:

+49 (0) 40 36 90 19 42
Trusted Shops
Cumpărături sigure datorită certificatului Trusted Shops
SSL
Datele dvs. sunt în siguranță cu noi și sunt transmise criptate SSL.
Carefair
Originea verificată a produselor noastre - suntem membri Care & Fair